De beste kruidenthee tegen verkoudheid

 

Een lekker kopje thee is vaak precies waar je zin in hebt als je verkouden bent, maar wist je dat kruidenthee vaak nog beter voor je is dan zwarte thee? Er zijn verschillende kruiden die je weerstand kunnen verhogen, de symptomen van een verkoudheid kunnen verlichten of je sneller kunnen helpen herstellen. Ontdek hier van welke kruiden je de beste thee voor je verkoudheid kunt maken en of thee met rum ook tegen verkoudheid werkt.

Wat is goede thee voor een verkoudheid?

Als je graag natuurlijke middeltjes tegen verkoudheid gebruikt, is thee een van de makkelijkste manieren om deze gezonde kruidenextracten binnen te krijgen. Dit zijn een aantal van de beste kruiden tegen verkoudheid:

· Gember

· Pepermunt

· Vlierbes

· Echinacea

· Kamille

· Tijm

Verschillende kruiden helpen bij verschillende symptomen, dus het kan de moeite waard zijn om meerdere soorten kruidenthee tegen je verkoudheid in huis te halen. Met wat meer informatie over deze kruiden, weet je beter welke thee je de meeste voordelen kan bieden.

Gemberthee tegen verkoudheid

Gember is een stimulerend kruid dat een ontstekingsremmende werking heeft. Gemberthee kan tegen verkoudheid helpen door overtollig slijm op te lossen en is dus ideaal als je een loopneus of productieve hoest hebt. Het stimulerende effect van gember kan ook helpen om eventuele hoofdpijn te verlichten.

Pepermuntthee om symptomen te verlichten

Pepermunt heeft antivirale en antibacteriële eigenschappen, dus pepermuntthee kan je van de ziektekiemen in je mond en keel afhelpen. Dit helpt zowel bij keelpijn als bij hoesten. Er wordt ook gezegd dat pepermunt kan helpen om eventuele spierpijn door je verkoudheid te verlichten en het opent de luchtwegen.

Vlierbessenthee om sneller te herstellen

Vlierbessen hebben veel antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor ze erg goed zijn om je immuunsysteem een boost te geven. Bovendien hebben vlierbessen diverse andere gezondheidsvoordelen. Onderzoek toont aan dat vlierbessen griep- en verkoudheidsvirussen kunnen bestrijden en je sneller kunnen helpen herstellen. Je kunt vlierbessenthee drinken, maar ook kiezen voor een siroop.

Kruiden tegen verkoudheid: echinacea

Echinacea wordt vaak gebruikt om het immuunsysteem te stimuleren en ontstekingen te remmen. Het is dan ook een populair kruid om verkoudheid en griep te behandelen en helpen voorkomen. Verschillende onderzoeken tonen aan dat een echinaceapreparaat van goede kwaliteit verkoudheidssymptomen kan helpen verminderen. Als je allergisch bent voor planten van de composietenfamilie kun je beter geen echinacea innemen.

Ontspan met kamillethee bij verkoudheid

Ook kamille heeft een licht ontstekingsremmende en ontsmettende werking. Bovendien vinden veel mensen dat kamillethee het makkelijk maakt om te ontspannen, waardoor je beter kunt slapen. Er zijn geen wetenschappelijke bewijzen dat kamillethee bij een verkoudheid helpt, maar het is zeker een goede manier om voldoende vocht binnen te krijgen.

Tijm en verkoudheid: makkelijker ademhalen

Tijmthee kan helpen het slijm in je luchtwegen op te lossen, waardoor je makkelijker kunt ademen en sneller van je hoestbuien af bent. Ook kan tijm bij een verkoudheid je zere keel verzachten. Als je maagontstekingen hebt, kun je beter niet meer dan een kopje tijmthee per dag drinken.

Van gemberthee bij verkoudheid tegen een verstopte neus tot vlierbessen om sneller te herstellen; kruidenthee is zeker een goede manier om je verkoudheidssymptomen te behandelen. En hoe zit het dan met thee met rum tegen verkoudheid? Helaas is er geen wetenschappelijk bewijs dat dit werkt, dus houd het liever bij die kruidenthee!

© 2020 - 2023 Meneer Thee | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel