Detoxen met thee

Dit doet detox thee met je lichaam. En 4 tips om gezond te detoxen.

De zomer is in aantocht. Veel mensen willen die winterkilootjes verliezen en werken aan hun lichaam. We gaan massaal op dieet, en die heb je er in alle soorten: het ananasdieet, eiwitdieet, verschillende detox-diëten enzovoort…

De voorbije jaren was het vloeibaar dieet een grote trend. Je kent het wel: maaltijden worden vervangen door groentesappen, soepen of de gekende detox-sapjes en theeën. Bedrijven claimen dat het dé genezing biedt bij verschillende ziektes en dat het helpt bij vermageren.

Toch is er is nog niet veel onderzoek beschikbaar over het effect van detox-theeën. Er is dus geen bewijs dat het echt werkt. Daarnaast is er in veel gevallen weinig resultaat… Bepaalde vloeibare detox-diëten werken wel beter dan andere, maar vaak hebben ze geen echt ‘detox-effect’.

NADELEN VAN EEN VLOEIBAAR DETOX-DIEET

De meeste vloeibare diëten werken dus niet echt. Maar dan hebben we het nog niet over de nadelen gehad!

Er is één voordeel: zo’n sapje bevat minder calorieën. Als je minder calorieën eet dan je verbrandt, dan zorgt dit voor gewichtsverlies.
Maar dit is meestal slechts van korte duur. Doordat je minder calorieën opneemt zal jouw metabolisme vertragen om zo energie te besparen. Als je dan stopt met het dieet, dan komen die kilo’s er gewoon weer bij. Wat is het nut dan van zo’n detox?

Naast het afvallen beginnen mensen vaak met een vloeibaar detox-dieet om hun lichaam te reinigen. Je drinkt enkel sapjes, maar dit kan bijwerkingen hebben. Door alleen maar sappen/ theeën te drinken mis je bepaalde voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid. Een tekort kan leiden tot misselijkheid, vermoeidheid, haarverlies en zelfs hartproblemen.

DÉ OPLOSSING: THEE ALS HULPMIDDEL BIJ HET DETOXEN

Is er dan wel een manier om te vermageren met een vloeibaar detox-dieet?

Het antwoord is ja! In plaats van maaltijden te vervangen door sapjes of thee, gebruik je detox-thee als aanvulling bij een gezond dieet. Je gebruikt het dus als hulpmiddel bij het detoxen. 

Daarjuist heb ik al vermeld dat een vloeibaar dieet ongezond is. Daarnaast is er geen onderzoek dat het nut van zo’n dieet onderbouwt. Thee als hulpmiddel bij het detoxen is wel onderzocht. Uit studies blijkt dat het écht werkt, doordat thee bepaalde eigenschappen bevat waaronder detoxificerende enzymen.

Thee bevat onder andere polyfenolen, dit zijn antioxidanten en fase- 2 ontgiftingsenzymen. Er zit een wetenschappelijke uitleg achter deze enzymen.

Kort uitgelegd bestaat het lichaam uit een ontgiftingssyteem. In fase 1 wordt een deel van de vreemde stoffen onschadelijk gemaakt. In fase 2 worden deze verwerkt om via gal en nieren uit te scheiden. Deze enzymen in thee beschermen het lichaam dus tegen vreemde stoffen. Thee draagt daarom bij tot een goede ontgifting!  

Meneer Thee heeft net nieuwe thee binnen die je kan helpen bij het ontgiften, I Feel Pure. Heb je interesse, stuur hem een bericht via de website, maar appen mag ook.

 

© 2020 - 2023 Meneer Thee | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel