Tea & Food pairing

Thee is de nieuwe wijn! Maar welke thee past bij welk gerecht?

Net als in Japan, China en Amerika wordt thee steeds vaker gedronken tussen de verschillende gerechten door.  Net als bij wijn, is er voor elk gerecht wel een passende soort thee. Het vervangen van wijn door thee, heeft aangename voordelen. Waar wijn soms de smaak van het eten overstemt, haalt thee juist de smaak van het eten meer naar voren. En zo zijn er nog meer voordelen van Tea & Food pairing.

Wat is your Cup of Tea?

Net als bij wijn, zijn de mogelijkheden om thee te combineren met gerechten eindeloos. Smaken verschillen en alleen door te proeven en experimenteren, ontdekt u uw eigen smaakprofiel. Er zijn verschillende voordelen om thee te kiezen bij het diner:

1. Om de sterke nasmaak te neutraliseren;

2. Om tussen de gangen door uw smaak te verfrissen;

3. Om een smaak  nog beter naar voren te laten komen;

4. Om een vol gevoel weg te nemen;

5. Om de spijsvertering te bevorderen.

Foodpairing is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.  Wanneer u wilt experimenteren  met eten en drinken , is het zeker de moeite waard om  hun website eens te bezoeken: www.foodpairing.com. Maar laten we eerst bij de basis beginnen! Om te bepalen welke thee nu het beste bij welk gerecht past, kunt u de volgende basisregels hanteren:

Witte thee – Bronwater met subtiele bite

Witte thee en kaas zijn een match made in heaven. En ook in combinatie met pittig gekruide gerechten weet deze thee haar meerwaarde te bewijzen. Doordat de thee de smaak neutraliseert en de mond weer schoon spoelt, is dit de perfecte thee tussen twee gangen door.

Groene thee – Witte wijn

Groene thee is net zo veelzijdig als witte wijn: heerlijk bij vis-, kip- en rijstgerechten, maar ook een frisse combinatie met kaas of bij groene salades.

Zwarte thee – Rode wijn

Combineer de volle, rijke smaak van zwarte thee met volle romige gerechten. De tannines in de thee passen fantastisch bij vleesgerechten en curries. U kunt zwarte thee vergelijken met rode wijn. Deze thee is ook zeer smakelijk in combinatie met een crème brûlee of chocoladedessert.

Oolong thee – Witte of rode wijn

Wanneer u een oolong thee combineert met uw eten, hangt de sterkte, het niveau van oxidatie en de roostering af van het soort gerecht dat hier het beste bij past. Is de thee licht geoxideerd en geroosterd? Dan passen hier lichte gerechten bij, vergelijkbaar als de voorbeelden van de groene thee. Gaat het om een sterke oolong, dan passen de gerechten uit de voorbeelden van de zwarte thee hier het beste bij.

Rooibos thee – Dessertwijn

Het zoete, kruidige karakter van rooibos thee met  lichte tonen van vanille, is de ideale combinatie met zoete gerechten.

 

© 2020 - 2023 Meneer Thee | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel